Minä näyttelyissä

Tikkiksen näyttelyt:

Heinola, 18.9.2011 tuomarina Juha Putkonen, ländereiden erikoisnäyttely: EH.
Oli hyvänkokoinen kehä, sain Tikkiksen liikkumaan mielestäni ihan hyvin. Pöydällä tuli vähän sanomista, tuomari toi mittakeppia viereen ja Tikkis väisti ja putosi pöydältä! No ei kun takaisin ja jatkettiin, sen verran epäilyttäväksi tuomari kuitenkin tuomittiin että loppuun livahti pieni marmatus-murina, vaikka antoi ihan hyvin hampaat katsoa ja muutenkin kopeloida. Arvostelu kuului:

"Sileäkarvainen, hyvänkokoinen, mittasuhteiltaan oikea. Hyvä kallo-osa, hieman loiva otsapenger. Hyväasentoiset korvat. Keskiruskeat silmät, hieman kevyt kuono. Hyvä purenta, kaunis kaula. Hyvänmallinen rintakehä. Sapelinmuotoinen häntä. Riittävästi kulmautuneet raajat. Saisi liikkua pidemmällä ja tehokkaammalla askeleella."

Hyvinkää, 9.7.2011 tuomarina Marjatta Pylvänäinen-Suorsa. ERI, SERTI, PU2. Hyvin meni pöydällä ja ravikin löydettiin =)

   


(Kuvat: Kirsti Forstén) "Hyvät mittasuhteet, koko ja kunto. Hyvät pään mittasuhteet, oikea-asentoiset korvat. Hyvän kokoiset, hieman vaaleat silmät. Hyvä kaula ja selkä. Hieman laskeva lantio. Riittävä rungon syvyys. Niukka eturinta. Suorahko etuosa. Hyvin kulmautunut takaa. Liikkuu tasapainoisesti. Tänään hiukan niukassa karvapeitteessä."

Tuusula, 2.7.2011 tuomarina Tuire Okkola. EH. Olin tyytyväinen itse tekemiseen, tuomari halusi arvostella pöydällä varmaan 5 minuuttia, kopeloitsi kyllä huolella ja Tikkis antoi katsoa hampaat eikä yrittänyt pois, ja muutenkin ihan kivasti. Vähän pyöreäselkäisenä siinä seisoi. Ravaamaankin sain! Arvostelu kuului: "Hyvänkokoinen 2-vuotias uros, joka tänään voisi esiintyä reippaammin. Hyvä pää ja ilme, mutta silmät voisivat olla tummemmat. Hyvä luusto, hyvät takakulmaukset. Taipumusta pihtikinttuisuuteen niin seistessä kuin liikkeessä. Selkälinja turhan pyöreä. Hyvä häntä, hyvä väritys. Turkki ei parhaassa kunnossa tänään. Ei liiku tänään kunnolla kuin ajoittain. Taka-askel voisi olla pidempi ja selkälinja parempi. Esiintymisen vuoksi palkintosija alenee."

Helsinki, 22.5.2011 tuomarina Juha Kares, Tikkis hieman vajaa 2 v. Tällä kertaa oli taas H:n vuoro, Tikkis väisteli vähän turhan paljon tuomarin käsittelyä. Arvostelu kuului: "Turhan ujo ja varautunut. Mittasuhteiltaan ja kooltaan hyvä uros. Vahva kallo, turhan vaaleat silmät. Hyvät korvat. Riittävästi kulmautunut etuosa. Hyvä rintakehä. Luisu, jyrkkä lantio. Tahtoo peitsata, kun asettuu liikkuu hyvin. Luonne määrää palkinnon."

Porvoo 11.9., tuomarina Stefan Sinko: "Hyväntyyppinen 16 kk vanha uros. Pää hyvässä suhteessa muuhun ruumiiseen. Oikeanlainen purenta. Ylälinjassa vielä kasvunvaraa. Hyvät takakulmaukset. Hyvä hännän asento ja kantaa oikein. Hieman epävarma kehässä, tarvitsee paljon harjoitusta." ERI, PU2, SERT.


Tervakoski 28.8., tuomarina Tapio Eerola: "Mittasuhteiltaan selvästi pitkänomainen. Hyvä pitkä pää. Silmät, korvat, purenta ok. Voimakas rintakehä ja raajaluusto. Tasapainoiset kulmaukset. Liikkuu hyvin. Ärhäkäs käytös". T.

Mäntsälä 18.7., tuomarina Paavo Mattila: "Erinomainen uros, hyvän mallinen pää, hyvät korvat ja kaunis kaula. Erittäin hyvä runko, hyväasentoiset raajat. Hyvä karva. Liikkuu hyvin, esiintyy hieman varovaisesti." ERI, PU2, varaserti, ROP-Juniori =)

Heinäkuussa Forssassa JUN-luokassa, tuomarina Harto Stockmari: "Urosmainen kokonaisuus jolla oikeat mittasuhteet. Hyvä pää ja purenta. Hyvä kaula ja runko. Tasapainoisesti kulmautunut. Liikkuu melko hyvin. Tarvitsee paljon harjoitusta, kurinalaisuutta ja itseluottamusta. Koira pilaa tänään mahdollisuutensa esiintymisellään." H.

Voi sentään. Kehän laidalla reipas ja itsevarma koira muuttui tuomarin edessä väisteleväksi ja kyyristeleväksi. Mutta ei murinoita! Taidetaan mennä vielä kasvamaan! =D

Kesäkuussa 2010 Vantaalla JUN-luokassa, sama tuomari kuin pentunäyttelyssä. Käytös alensi keskiarvon H:ksi XD

"Hyvin rakentunut, hyvän kokoinen, mittasuhteiltaan erittäin hyvä uros. Hyvät pään linjat. Otsapenger voisi olla selvempi. Pyöreät silmät jotka saisivat olla tummemmat. Hyvät korvat. Riittävät etukulmaukset, erittäin hyvät takana. Hyvä rintakehä. Tahtoo jännittää ylälinjaansa. Erittäin hyvä karvapeite. Hieman löysät etuliikkeet, muuten hyvät. Kovin epäluuloinen käsiteltäessä. Murisee."

Tikkis kävi ensimmäisessa näyttelyssään pikkupentuluokassa marraskuussa 2009. Tuomari oli mukava, ja Tikkis antoi katsoa hampaansa melko hyvin: "Erittäin hyvät mittasuhteet sekä päässä että rungossa. Hyvä ilme. Hyvä kuono-osa, hieman löysät kyynärpäät. Hyvin kehittynyt runko ikäisekseen, voimakkaasti kulmautunut takaa. Kauniit, syvät värimerkit ja hyvä karkea karvanlaatu. Turhan korkeat etuliikkeet, hyvä häntä. Mukava olemus, mutta kaipaa vielä harjoitusta pöydällä käsittelyyn." (Tuomari Veli-Pekka Kumpumäki). Punainen nauha, KP ja PU2.

Dumlen näyttelyt:

Dumle on käynyt näyttelyissä sen verran että kerran joka luokassa, veteraanit vielä odottavat! Dumlen iskä on Henri ja äiskä Lyyli (Skybolt Emmanuelle). Jotain arvosteluja sieltä saa, ja joskus palkinnonkin. Mutta kyl mä oon noitten mun ihmisten mielestä kaikkein paras siltikin vaikken saiskaan!

Käytiin Porvoossa syyskuussa 2006, narttujen avoimessa luokassa hakemassa "aikuisten" tuloskin. EH, erittäin hyvä, ja sijoitus neljäs luokassa. Arvostelu kuuluu: Hyvänkokoinen narttu jolla hyvät mittasuhteet. Kokoon nähden riittävä luusto. Pää voisi olla kauttaaltaan voimakkaampi, kuono-osa täyttyneempi, otsapenger jyrkempi. Riittävästi kulmautunut edestä, hyvin takaa. Seistessään hyvä ylälinja. Hieman jäykät korvat. Hyvä lihaskunto. Liikkuu hyvin takaa, hieman löysästi edestä. Esitetään hyvin.

Toukokuussa 2005 olimme Aptus Show:ssa Tuomarinkartanossa.

Punainen nauha sieltä napsahti, eli erittäin hyvä, EH. Tuomarin arvostelu kuului näin: Well sized. Good line of head. Long back. Topline not perfect straight. Tail high set and carried. Good angulation in borequarters, little open in mid???. In action stepped inside in the rear. Suomennos: Hyvän kokoinen. Päälinja hyvä. Pitkä selkä. Ylälinja ei ihan suora. Häntä kiinnittynyt ylös ja kantaa ylhäällä. Hyvät kulmaukset ??, hieman avoimet keskeltä?. Liikkeessä astui sisäänpäin takajaloilla.

Ihan kivaa oli käydä, Dumle vähän himpulalta näytti siellä "tankki"-mallisten staffien joukossa. Ostin staffipannan ja taluttimen, ja löytyi myyntikojustakin viidellä eurolla arkivaljaat, niissä oli vähän ommelta purkautunut, siksi noin halvat. Ja hyvä ilma, aurinko paistoi ja meillä oli varjoisa nurkka, eikä odottamaankaan jouduttu kauaa! Kia (No Comment's Key to My Heart) nähtiin myös perheineen (onnittelut Kialle menestyksestä!). Muutaman kuvankin saimme, viimeisessä Dumle tyytyväisenä kotisohvalla lepäämässä.Maaliskuussa 2005 oli "oma" mätsäri Röykässä.
Sieltä oli tuliaisina pienten sinisten kolmas sija ja pukukisasta toinen sija! Toivottavasti se tuomari ei luullut että murisin, kun pidin sellaista staffiyninää että olisin saanut vielä yhden nakinpalan!


Vuoden 2004 näyttelyt
.