Kuulumiset


Toukokuun 3, 2017Pitkästä aikaa koirien kuulumisia. Dumlen kanssa kotiuduin tänään kontrollikäynniltä eläinlääkärillä. Viattoman näköinen posken sisäpinnan "syylä" paljastui melanoomaksi eli ihosyöväksi. Se saatiin kuitenkin pois, eikä sen pitäisi lähettää etäpesäkkeitä. Muutaman vaiheen jälkeen päädyimme Anidentiin kuukausi takaperin sitä näyttämään, kun syylän lisäksi huomasin kauhukseni myös ikenissä runsasta liikakasvua. Ienten kasvu on nimeltään plasmasytooma, se ei ole pahanlaatuista syöpää, mutta syövyttää kyllä kasvaessaan leukaluuta. Dumlelta ei enää aleta leukaluita leikkaamaan pois, joten nyt mennään näillä. Pieni kipulääkeannos hidastaa niiden kasvua merkittävästi, usein. Toivomme näin ja Dumlen kanssa vielä yhteistä matkaa! Syyskuussa juhlittaisiin 14-vuotissynttäreitä. Yhtään kipeä Dumle ei ole, ihan normaali innokas, ahne pikku koiranen. Ja hyväkuntoinen, ei mitään vikaa sydämessä eikä veriarvoissa.

Tikkis täyttää tässä kuussa 8 vuotta. Saimme juuri viimeisen SM-kisoihin tarvittavan tuloksen, joten Lappeenrantaan varmaan mennään kesäkuussa kisailemaan. Minulla oli kuukauden ajan vuokralla hauska Treat&Train-laite, jolla yritettiin nyt hioa puomin kontaktia paremmaksi. Tuuria, taitoa tai sattumaa, mutta tuon kuukauden aikana kuudessa agikisassa osuttiin puomille viisi kertaa, joten hyvä alku ainakin!

Dajm sai myös harjoitella kontaktin alkeita laitteen kanssa, ja eteenpäin menoa. Kohta meillä alkaa oikeat agitreenit! Luotto on kova, että kesän aikana saavutetaan jo hyvä perustaso - Tikkis oli myös kevään pentu, ja muistan miten huimaa oli alun kehitys sinä toisena kesänä. Kyllä me kisoihin mentiin jo heti kisaiän täytyttyä. Kovin tavoitteellisesti ei Dajmin kanssa vielä ole tehty, tutustuttu esteisiin ja yhdessä tekemiseen. Keinua ja pujottelua ei ollenkaan. Mutta tästä se lähtee!


Joulukuun 5, 2016

Dumlen, Dajmin ja Tikkiksen yhteiselo sujuu oikein hyvin. Dajm täyttää seuraavaksi 8 kk, yhdelle siskolle oli jo tullut ensimmäiset juoksut.
Dumlella ja Dajmilla on staffimaiset leikit (video), ja Tikkistä Dajm yrittää hurmata väkisin (video)... =D

Kesäkuun 6, 2016

Puoli vuotta vierähtänyt! Mitäs tässä olisi nyt koirien kuulumisia - Dumle kävi juuri silmäkontrollissa, eikä muutoksia ollut nähtävissä, eli hyvä uutinen. Jatketaan silmätipoilla ja katsotaan vuoden päästä seuraavan kerran.

Tikkiksen kanssa saatiin se puuttuva tuplanolla ennen joulua, eli viikon päästä ollaan menossa Nastolaan agilityn SM-kisoihin. Tänään käytiin JAU:n kisoissa testaamassa kisakuntoa, ja kunnossahan se oli! Ensimmäiseltä agiradalta huono puomin kontakti, tulos 5, muuten hyvä rata. Toiselta agiradalta 10. nopein nolla, ja hyppyradalta yksi kielto-5 kun kartturi vähän unohteli.

Ja tämän viikon tuorein uutinen on Dajm, eli Hups'staff Viivi! 8-viikkoinen staffipenneli kotiutuu parhaillaan meille.

Joulukuun 3, 2015

Ei sitten menty SM-kisoihin kesällä, Tikkikselle tuli äkillinen selkäkipu jota paranneltiin levolla ja kipulääkityksellä. Röntgenkuvatkin otettiin, niissä ei onneksi näkynyt mitään erityistä. Muuten tämän vuoden agilityt ovat kyllä menneet varsin mukavasti. Jos kartturi olisi tarkempi ja onnistuisi ohjaamaan oikeissa kohdissa... tästä huolimatta meiltä puuttuu enää tuplanolla ensi vuoden karkeloihin pääsemiseksi!

Dumle on käynyt silmälääkärin tarkistuksissa, kun keväällä huomattiin outoja pallukoita raapaisun hoidon yhteydessä. Ne eivät o n n ek s i olleet kuitenkaan silmämelanoomakasvaimia, vaan värikalvon tulehdustilasta johtuvia rakkuloita. Ne eivät aiheuta mitään haittaa jos niitä ei tule enää hirmu paljon enemmän, ja tämä estetään silmätipoilla. Vähän ehdin jo pelästyä, silmän poisto olisi melanooman hoito, ja kun oireita oli molemmissa silmissä... ei olisi koiran elämää sellainen.
Huhtikuun 14, 2015

Harvinaista herkkua sattui meille HAU:n pääsiäiskisoissa, tehtiin Tikkiksen kanssa triplanolla, ja parhaalla tuloksella vielä palkintopallillakin kolmantena. Ja niillä tuloksilla sain ensimmäistä kertaa osallistumisoikeuden yksilö-SM-kisoihin! Vitsit kun ne ovat tänä kesänä Oulussa, aika kaukana. Ehkä sinne pitää nyt kuitenkin lähteä... joukkuekisassa olen ollut mukana monesti molemmilla koirilla. Saa nähdä saammeko tänä vuonna sitten medijoukkuetta, medikisaavia ei oikein ole tarpeeksi Impivaaran Halleilla.


Helmikuun 15, 2015

Laskiaissunnuntaiksi tulikin ihana aurinkoinen keli, pakkasta noin 8 astetta. Olemmekin ulkoilleet pariin otteeseen kivan lenkin metsätiellä. Dumlen jätin tänään kotiin pidemmältä lenkiltä, selkää on hoidettu osteopaatilla ja suositukseksi tuli vähän lyhentää lenkkejä. Askel ei kyllä vielä ole lyhentynyt! Myös Tikkis porskuttaa terveenä menemään. Itselläni oli vähän polviongelmia, joten olemme pitäneet alkuvuoden taukoa agilitystä. Mutta nyt on jo testattu parissa Vuorelan Lotan treenissä että kyllä se kestää taas. Eli täytyypä katsoa vähän kisakalenteria taas...Tammikuun 21, 2014

Kylläpä venähtääkin päivitysvälit, Facebookin syy! Hyvin ollaan voitu. Dumle tosin menetti viimeisenkin yläetuhampaan toissaviikolla, sekin oli lohjennut ja piti poistaa. Vaan eipä taida paljon tahtia (ja syömistä) haitata, kyllähän noita hampaita riittää... toivottavasti nyt pysyvät ehjinä, ei yli 10-vuotiasta koiraa ole oikein hyvä nukuttaa liian usein. Tässä rouvaskoira syö omenaa 10-päivänään, aivan liian pieni omenasato oli Dumlen mielestä... ja Tikkiksen kanssa kisaamassa Janakkalassa. Oltiin muuten kahdella (huonohkolla) tuloksella rotumestaruuksissa medien pronssisijalla kesällä =)

En malta odottaa että pääsen katsomaan siskolle tullutta Maggie-pentua, staffi-amstaffi-pitbull-sekoitusta. Kuvissa ja videoissa ihan super-suloinen! Kesällä varmaan tutustuvat nämä meidänkin hauvat Maggikseen, saa nähdä miten käy. Tikkiksen luulisi tykkäävän, Dumlella voi olla enemmän sulattelemista.

Ei yhtään riiviön näköinen... vielä!


Huhtikuun 1, 2013

Talvi alkaa taittua, vaikka noita hankia vielä riittääkin. Mitähän me nyt ollaan puuhailtu? Normiarkea; lenkkeilyä, agiharkkoja ja muutamia kisojakin, juuri eilen oltiin Hyvinkäällä Tikkiksen kanssa. Ensimmäinen rata oli taas ihan hirveä, minua ja Tikkistä jännitti eikä mistään tullut mitään. Jotenkin kai saatiin hermot kuriin ja toinen startti oli kuin eri koiralla olisi mennyt, nyt edettiin! Hylkäys sinne mahtui kun en ehtinyt takaakiertoa tarpeeksi selkeästi ohjaamaan, mutta hyvältä tuntui meno! Dumlekin pääsi perjantaina radalle kun pistäydyttiin Riman epiksissä. Itse sössin sen radan, mutta Tikkiksellä onnistui ja teimme toiseksi nopeimman nollan. Itsekin muuten järjestämme Imphan kentällä epikset, 2.6. mölliluokat ja 10.8. kisaavien luokat.

Käytin Tikkistä puntarilla, kun halusin tietää miten kastrointi on vaikuttanut. En ole muuttanut ruokintaa - tasan 12 kg näytti silloin eläinlääkärillä vaaka, ja nyt eläinkaupassa 12,2 kg, eli ei mitään huimaa muutosta. Vähän voisi vielä lisää tulla lihaa kylkiluiden päälle!


Tammikuun 20, 2013

Hirmupakkasten jälkeen tämänaamuinen -13 astetta tuntui jo ihan suojakeliltä, ja mahtavaa auringonpaistettakin saatiin! Kamera siis mukaan:Kiire, kiire, miksi nää polut on niin kapeita...Kun mittari huiteli siellä -30:ssä, koirat saivat sisäpuuhaksi vähän herkkuja - kyllä hartaudella putsattiin nämä luut:

Tikkis kastroitiin joulukuussa, taas oli nimittäin pissa- ja eturauhastulehduksen merkkejä kun naapurintytöt juoksevat. Aivan tosi hyvin meni leikkaus ja paraneminen. Tänään kävimme lenkillä ystävän koirien kanssa, ja Tikkis jo m e l k e i n jätti kosiskelematta Igor-labradorin (leikattu uros sekin) joka on ollut Tikkiksen suurin rakkaus ja jota ei ole voinut jättää rauhaan aikaisemmin, ollenkaan. Nyt oli meininki siis jo rauhallisempi!


Lokakuun 20, 2012

Kesä tuli, kesä meni, siitä taitaa olla myöhäistä kertoilla, normimeininkiä. Mahtava omenasatovuosi tarkoittaa sitä että Dumlella on hirmukiire ulos että pääsee taas rouskuttamaan päivittäiset omenansa. Tikkis ei tahdo ottaa kokonaista omenaa, hän käy vaan varovasti maistelemassa Dumlen murusia. Jossain Dumle oli taas kolauttanut hampaansakin, ja huomasin että yksi pienistä yläetuhampaista oli katkennut ja muuttanut väriä. Ehkä samalla rymistelykerralla oli taas massupuoli naarmutettu huolella, ja naarmut eivät oikein tahtoneet parantua kun niitä oli niin mukana nuolla ja pureskella... no, käynti Käpälämäessä korjasi molemmat, taas porskutetaan ehjänä eteenpäin.

Tikkiksen agiura on vieläkin vähän ylämäkeä, alamäkeä. Hyvä esimerkki nämä viimeisimmät kisat lokakuussa. Ensin neljä katastrofistarttia Purinalla, pelkkää päinhyppimistä, esteiden ohijuoksua, kontaktiloikkia... argh! No, pari viikkoa myöhemmin Hyvinkäällä kisat ja jo oli nousujohteisempaa, ei yhtään kontaktivirhettä, ei yhtään ohijuoksua, ei yhtään keppivirhettä tai en-mene-putkeen-kohtausta =) Tulokset olivat ekalta radalta vitonen ja nelisen sekuntia yliaikaa (kepeillä piti pysähtyä pari kertaa katsomaan epäilyttävän lähellä kävelevää tuomaria, ja yksi ylimääräinen pyörähdys kun kartturi oli niin myöhässä - eteenmenot vähän tökkivät), toiselta radalta nolla ja pari sekuntia yliaikaa (pari ylimääräistä pyörähdystä) ja vikalta radalta nolla ja puoli sekuntia yliaikaa - lähellä, lähellä se ensimmäinen puhdas rata kolmosissa!

Kesäkuun 19, 2012

Agilityn SM-kisoissakin tuli käytyä, kun seuramme sai ensimmäistä kertaa kokoon joukkueen - se koostui Dumlesta, Tikkiksestä ja kääpiösnautseri Remusta. Kaikki kolme teimme hylätyn radan, pikkasen harmitti mutta eipä sitä mitään kultamitaleitakaan oltu hakemassa! =D Dumle palasi nuoruuteensa ja päätti käydä moikkaamassa ratatoimitsijaa, tulkitsin että se lähti radalta ja hylky tuli, vaikka ei ehkä olisi vielä siitä tullut.

No sen verran hajosi kuitenkin ohjaus että vähän myöhemmin tuli sitten kuitenkin väärä rata. Tikkiksen vuoro oli sitten ankkurina, eli myöhään iltapäivällä, ja kaipa sitä oli jo aika väsynyt helteisen päivän jälkeen. Jäädyin heti alkuun paikalleni ja päästin koiran este nro 2:n väärältä puolelta, hehheh. Kiva reissu kuitenkin! Seija ja Tomi olivat vielä mukana yksilöradallakin ja tekivät tuloksen, päätyen sijalle 120/214!

Ja sitten tuli mukavia uutisia Ruotsinmaalta, pikkuisia "Nestikkejä" on syntynyt 8 kpl viime yönä! Kuvia odotellessa!


Toukokuun 5, 2012

Kuvat: Taija Forstén

Tikkis kävi länderiyhdistyksen järjestämässä luonnetestissä. Jännäähän se vähän oli, aika odotustenkaltaiset pisteet ja arviot tuli kyllä. Kelkkaa haukuttiin minun takaani, hyökkääjiä kovisteltiin, haalari ja tynnyri ohitettiin aika coolisti, pimeän huoneen labyrintti oli sellainen että ei oikein uskallettu edetä, eikä kauheasti leikityttänyt kun rinki ihmisiä katseli vieressä. Seinään kytkettynä haukuttiin hyökkääjää reippaasti. Ihanaa oli kun testin jälkeen pääsi pusuttelemaan kasvattajia! Alla pisteet, kuvia tullee myöhemmin!

+1 +2 +3 -1 +1+2 +1 +2b ++ Laukauskokematon +113

Toimintakyky +1, kohtuullinen
Terävyys +2, suuri ilman jäljellejäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +3, kohtuullinen, hillitty
Taisteluhalu -1, pieni
Hermorakenne +1, hieman rauhaton
Temperamentti +2, kohtuullisen vilkas
Kovuus +1, hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +2b, luoksepäästävä, hieman pidättyväinen
Laukauspelottomuus ++, laukauskokematon


Huhtikuun 21, 2012

Meillä kävi jänniä vieraita Ruotsista, morsianehdokas Ruotsista: Nessie (KromiPaws Can I Play with Madness). Tikkis kertoo:

Menin ulos torstaina ja pihalla oli vieras auto. Sieltä pongahti aikas ihana länderineito, joka teki oikean riemuhypyn nähdessään meitsin, ja kyllä minullakin heti sydän ihan pompsahti. Tutustuttiin siinä ulkona hetki ja sitten se neito tuli meille kylään!

Pistimme heti tanssiksi:


Sitten se kuiskutteli minulle jotain korvaan:

Sinä iltana me vaan harjoiteltiin ja tutustuttiin, mutta seuraavana päivänä hups vaan kävikin näin:

Hihhih! Toivon mukaan Ruotsiin siis syntyy Tikkis sydän Nessie -pennut kesällä!

Maaliskuun 25, 2012

Tikkiksen lonkka-, polvi- ja selkätulokset muuten olivat priimaa kaikki, A/A, 0/0 eikä mitään missään. Mainiota!

Nyt olemme käyneet muutamissa kolmosten starteissa, hiki on tullut kun Dumlenkin kanssa olen mennyt. Viisi starttia kun juoksee niin tietää tehneensä! Aika ailahtelevaa Tikkiksen kanssa, paljon tulee vieläkin sellaista ohijuoksemista ja komentamista että minne, minne, mutta se on ihan kiva että intoa tuntuu riittävän, pujottelukin menee paljon reippaammin kisatilanteessa kuin treeneissä. Nyt kyllä huomaa että vaikeita keppikulmia ja sitä itsenäistä aloittamista pitäisi harjoitella, niitä on kuitenkin kolmosissa paljon enemmän. Vitosen ratoja kuitenkin tullut muutama, ei ole nollakaan ollut kaukana! Dumle teki riemuissaan hyppärinollan pitkän taukonsa jälkeen, on kyllä jotenkin rentouttavaa mennä rataa kun luotto on paljon paremmin mukana "vanhan ja viisaan kanssa" =D


Helmikuun 27, 2012

Jei, Tikkis nousi agilityssä kolmosluokkaan viime viikonloppuna! Laskin että Dumlen kanssa minulla meni liki 60 starttia kakkosista kolmosiin, Tikkikselle niitä kertyi 25 - ehkä ohjaajakin on hieman kehittynyt! No, ei me kyllä ihan kärkisijoja kyllä tulla hätyyttelemään kolmosissa, täytyisi koiran vähän vielä aikuistua ja saada itsevarmuutta, ja ohjaajalta kun saisi nuo kisahermot kuriin...

Ihan hauskat radat oli Johanna Nybergillä JANKK:in kisoissa. Arvasin että meille sopii kolme starttia peräkkäin paremmin kuin kaksi, ensimmäinen rata menee aina jotenkin häröillessä. Ensin hyppyrata, Tikkis oli tosi epävarmana ja hyppi koko ajan päälle että minne, minne, vaikka yksi hyppyeste olisi edessä ainoana vaihtoehtona. Hylkäävä virhe tuli ihan käsittämättömästi loppusuoralla, pituus ja kaksi hyppyä, minulla koira oikealla puolella, samaa vauhtia mennään, ja Tikkis päättikin mennä edestäni ja ottaa muurin joka oli vasemmalla puolellani - varmaan joku pikkusormi sitten sinne osoitti??

Toinen rata oli agirata, siltä saimme vain vitosen plus yliaikaa, mutta siinäkin oli kovasti kiellon ja ohituksen yrityksiä, luulin että keräsimme siitäkin kolme kieltoa mutta oli niitä sitten vain yksi tuomaroitu. Kolmas rata oli myös agirata, ja se meni sitten ihan kohtuullisesti, vähän tuli loppuun hasardia mennäänkö viimeiset esteet oikealta puolelta ja yli. Mutta siis nollatulos, vajaat 3 sekuntia alle ihanneajan ja toinen sija. Laajoja kaarroksia tuli jonnekin mistä olisi voinut nipistää, mutta aika kiva boosti Tikkiksellä noin muuten oli!

Joulukuun 29, 2011

Vuosi vaihtuu taas! Älyttömän nopeaa tämä ajankulu. Tikkikselle on varattu lonkka-, polvi-, selkä- ja silmätarkastus ensi kuulle, katsotaan että kaikki on kunnossa. Valokuvattavanakin käytiin, upeat kuvat otti Koirakuva.com!Syyskuun 25, 2011

Onpas venähtänyt pitkäksi päivitysväli. Tässä vaihtui työpaikka lennossa, mitähän muuta on tehtykään - no siellä Janakkalassa käytiin kisaamassa Tikkiksen kanssa, sieltä otettiinkin voittonolla tokasta startista! Muuten ollaan tehtailtu lähinnä hylkyjä epiksissä molemmilla koirilla. Talvitreenit alkoivat Hyvinkäällä Lotta Vuorelan johdolla, sieltä saadaan kyllä hyvää oppia. Dumlen kanssa käytiin pitkästä aikaa tokoilemassa, piirinmestaruuksissa. Joukkue oli 6., meillä normitulos virallisista eli III-tulos, otettiin nollia kolmesta liikkeestä. Vaan paikkamakuu hienosti 9,5!
Tikkis kävi ländereiden erikoisnäyttelyssä Heinolassa, sieltä EH, arvostelu lisätty näyttelysivulle. Ilmoitinpas nyt sitten Messariin sekä Tikkiksen että Dumlen, kun Dumle-Bumle pääsee kerran veteraaniluokkaan esiintymään =)

Ensimmäisessä kuvassa ollaan kohta lähdössä haahuilevaan, 5 pisteen arvoiseen hihnassa seuraamiseen XD. Perusasento sentään tässä ihan hyvä!
Toisessa Dumlen näkemys hyppyesteestä, se käytiin nuuskaisemassa ja sitten riemuisasti moikkaamaan liikkeenohjaajaa! Ja niinkuin se meni hienosti treeneissä muutama päivä aiemmin. "Kyllä me kotona osataan" -paita oli luonnollisesti päällä.

Heinäkuun 17, 2011

Hyvin olivat koirat pärjänneet muutaman päivän isännän hoidossa, tai ainakaan minulle ei muuta kerrottu ;) Reissu Lontooseen oli oikein mukava, staffeja luonnollisesti tuli eniten vastaan ja lemmikkieläinkaupan omistaja ei ollut kuullutkaan ländereistä. Harrodsin tavaratalon lemmikkieläinosasto oli varsin ---- mielenkiintoinen, löytyi tavaran lisäksi kahta eri rotua kissanpentuja ja kolmea rotua koiria...

No, kotona on vietetty mukavaa lomaa mm. näyttelyiden ja agilityn merkeissä. Hyvinkään näyttelyssä hellesää jatkui, se taisi sopia sillä ERI ja toinen SERTI sieltä tuli kotiinviemisiksi. Arvostelu päivitetty näyttelysivulle.

Epiksissä kävimme Raaseporissa, oli ihan hyvä kokemus tuollainen matala parkkihalli agiradan paikkana! Tikkis teki hienot hylkyradat, ja Dumle pokkasi hopeasijan nollallaan medikisaavissa. Pääsimme myös viimeiseen HAU Open -kisaan keskiviikkona, Tikkiksen ilmoitin viralliseen 1-luokkien kisaan ja Dumle meni saman epävirallisena. Ja molemmille nollaradat! Ja sehän merkkasi Tikkiksen kohdalla siirtoa kakkosluokkaan, mahtavaa! Janakkalaan mennään sitten kokeilemaan kakkosen ratoja loppukuusta.
Tässä Jukka Pätysen kuva Janakkalasta aiemmin keväällä:


Heinäkuun 2, 2011

Loma alkoi, ja varsin helteisissä merkeissä! Tänään paahduttiin Tuusulan näyttelyssä, kylläpä oli kuuma. Tikkiksellä pidin melkein koko ajan märkää froteelointa päällä, ja itselläkin oli märkä pyyhe ja hattu, silti heti kun oltiin hetkikin auringossa niin tuntui että aivot sulaa. Autossa oli varmaan 60 astetta, oli pakko ottaa lähtiessä Tikkis etuistuimelle puhaltimien eteen, häkki takapenkillä oli niin kuuma että koira hyppäsi sinne sisään, ja saman tien ulos!

Tikkis esiintyi kyllä hyvin tällä kertaa, olin oikein tyytyväinen. Tuomari olisi halunnut nähdä vielä reippaampana, siksi EH. Arvostelu näyttelysivulla.
Kivat valjaat löysin, ja edullisesti!Kesäkuun 13, 2011

Huhhhuh, aika mankelin läpi käynyt olo kun tuli talkoiltua kolme päivää tokon SM-kisoissa. Vaan mikäs se on talkoillessa kun on hyvä porukka ja kiva tapahtuma, ja vieläpä Klaukkalassa eli kotikonnuilla. Dumle oli varakoirana Impivaaran Hallien joukkueessa, mutta ei tarvittu - luultavasti onneksi, koska hellehän oli aivan valtava ja Dumle on tuollainen massava ja tumma niin suorastaan imee auringon itseensä ja läkähtyy. Olin lauantaina oikein kirjurina avoimen kehässä jossa suoritettiin hihnatta seuraaminen ja luoksetulo. Kävi siinä yksi staffi ja yksi länderikin!

Agilitysaralla Tikkis kunnostautui HSKH:n kisoissa joihin olin ilmoittautunut kolmeen starttiin. Ekalta agiradalta HYL, kun koira sinkosi siihen päähän putkea mihin jalkani osoittivat. Mutta sitten - hyppyradalta nolla ja 4. sija, agiradalta toinen nolla ja 2. sija! Oli hymy aika korvissa! Mitään huippuvauhtisia suorituksia ne eivät olleet, kepeillä vietettiin kyllä tovi, mutta ei voi valittaa tuplanollasta! Seuraavasta aginollasta sitten kohti kakkosia. Kiire ei kyllä ole, varsinkaan sitten kolmosiin. Aika hyvin tässä tuleekin nyt kesätaukoa, täällä päin ei juuri ole kisoja kesä- heinäkuussa. Epiksiin ajattelin mennä tällä viikolla Nahkelaan, ja viikonloppuna onkin Kipazin-päivä! Ai niin, kaikenlaista muutakin olemme harrastaneet, Impha järjesti näyttelykurssin omalla kentällä, saimme hyviä neuvoja ja harjoitusta, ja StadiGames-kisoissa kävimme ottamassa kaksi starttia (HYL), kuvia todistusaineistoksi:Toukokuun 26, 2011

Tikkis 2 vuotta! Agia, posea, synttärikakkua:Toukokuun 20, 2011
Tikkis kävi näyttäytymässä ländereiden mestaruusskaboissa, oli mukavaa! Ensimmäinen startti oli ihan virallisessa medi1-luokassa. Vähän meni sössimiseksi niin kuin etukäteen arvelin, eli alku ok, sitten keppien sisäänmenoa piti vähän harjoitella, keinu tuli puolessavälissä rataa - en jarruttanut tarpeeksi ja Tikkis pääsi menemään sen vähän liian reippaasti, mikä kostautui puomilla - millään ei meinannut mennä koko puomia. Mutta tuomarinkin avustuksella saatiin se läpi, mikä oli hyvä.

Seuraava startti sitten epävirallisena kolmosissa. Olin oikein tyytyväinen vaikka hylky tuli tästäkin, sillä keinu mentiin ihan nätisti vaikkakin hitaasti, ja puomi ihan jarruttelematta! Tikkis ei siis jäänyt miettimään edellisen radan juttuja. Ja pujottelukin taisi mennä virheittä jos nyt oikein muistan, tällä radalla?

Vielä kolmas startti epävirallisena kolmosissa, ja hylkyhän se tästäkin, takaakierto ei onnistunut suoran päässä. Mutta edelleen keinu hitaasti mutta varmasti ja puomi reippaasti. Hyvä Tikkis!
Dumlekin osallistui tähän vikaan rataan, sieltä tyhmä hylky kun en näyttänyt muurille tarpeeksi ja Dumle kirmasi keinulle (eiköhän se Tikkiskin saada vielä kontaktihulluksi....)

Ja edellisenä päivänä kävimme itseasiassa epiksistä ottamassa 0-voiton =) Oli möllirata jossa ei ollut kaikkia esteitä, mutta ei se ihan läpihuutoratakaan ollut. Voitto tuli ekalla yrityksellä, toinen startti meni hylyksi.

Eilen alkoivat omat kesäagitreenit Laura Isohannin johdolla, oli heti oikein hyödyllisen oloinen tunti. Laura heti näki että Tikkiksessä olisi potkua reippaampaankin menoon, minä vain olen jumittunut sellaiseen nenä-kädessä-ohjaukseen enkä päästä irti... saatiin hyviä vinkkejä kierrosten nostattamiseen.

Maaliskuun 20, 2011
Jaahas, mitäs me ollaan puuhattu viimeaikoina. Normaalia, normaalia vaan. Riman epiksiin otin molemmat koirat mukaan, ihan hyvät radat. Dumlella reipas draivi, niinkin reipas että kävi molemmilla radoilla vähän väärillä esteillä sinkoamassa. Tikkiksen kohdalla jännitin puomia, kun tätä nimenomaista ei olla koskaan menty, niin iskeekö puomikauhu päälle. Mutta ei iskenyt, hienosti meni! Toiselta radalta tuli vain vitonen, keppien sisäänmenosta. Siinä ollaankin jotenkin taannuttu, pitää ottaa huomion kohteeksi.

Tänään käytiin Hyvinkäällä sitten ihan virallisissakin ottamassa Tikkikselle kaksi starttia. Kaksi hylkyä, oli vähän sellaista sinkoilemista esteiden ohitse. Harjoittelumielellä olinkin kyllä liikkeellä. Pujottelut aika hyvin, sitten kun sain herran sinne käännettyä, samoin keinu ja kontaktit.

Helmikuun 12, 2011
Ihanan aurinkoisia helmikuun päiviä, kerrankin! Otin tuossa kameran kaulaan ja ajattelin koiria kuvata hankien keskellä, mutta lyhyeksi jäi tällä kertaa sessio. Tikkis kuuli ylänaapurin tyttökoirien haukkuvan pihallaan, ja taas putosivat korvat, ja sinne lensi vaikka kuinka karjuin perään. ONNEKSI se karjuminen ehkä hieman hidasti liitolaukkaa, sillä aivan yllättäen naapurista päin tuli BUSSI! Siis päättyvä pieni tie jossa ei todellakaan ole bussiliikennettä! Näin Tikkiksen väistävän penkkaan ja bussin vauhti oli sentään ihan kävelyvauhtia, mutta kyllä silti pelästytti. On se vaan uskottava että hihnassa se on lähdettävä pihalle eikä vapaana, tyttöjen kutsu on niin kaikenvoittavaa...

Agilitysaralta olin Dumlen kanssa kisaamassa pari starttia viime viikonloppuna. Ihan kiva fiilis jäi itselle, vaikka ei meillä taida enää olla oikein mahdollisuuksia kuin tuurinolliin, vauhti ei riitä ellen itse tee ihan nappisuoritusta, siis yhteenkään virheeseen tai pidempään kaarrokseen tai rauhassa otettuun kontaktiin ei ole varaa. Eka rata meni aika ok kunnes pituudesta kaatui palikka, myöhemmin hyl väärästä radasta kun tein eri tavalla kuin olin ajatellut ja ohjaus hajosi. Tokalla radalla tuli 15 vp ja 10 s yliaikaa.

Tikkiksen kanssa käytiin Timo Liuhdon treenissä, muutama hyvä vinkki jäi sieltä käteen. Tikkis oli vähän alavireessä, on ollut pari viikkoa toisen naapurin collieneito juoksussa ja se vaikuttaa tosi paljon Tikkikseen.

Kaverin labukoiden kanssa käytiin tuossa Koirakylpylässäkin pulikoimassa, Tikkis ensimmäistä kertaa! Otin ensin Dumlen ilman kellukeliiviä (D oli upota) ja sitten liivien kanssa, Tikkis sai katsella meininkiä. Labradorit toki olivat kuin kalat vedessä! Sitten Tikkikselle liivit ja kokeilemaan, pikkupakolla ramppia pitkin veteen ja ohjailin hihnan kanssa altaan reunalla. Aikamoista pärskimistä mutta kyllä tuo pinnalla pysyi ja uitin muutamaan otteeseen, ensin lyhyitä ja sitten vähän pidempiä pätkiä.

Tammikuun 22, 2011
Kävin tänään Lohjalla agilityepiksissä Tikkiksen kanssa. Peikko tulikin puomin muodossa, "vieraan paikan" puomi oli jostain syystä ihan kammottava kapistus Tikkiksen mielestä eikä sitä suostuttu menemään ekalla radalla. Uusintaradalla jätin puomin väliin suosiolla, muuten meni ihan mukavasti, A:n kontaktit hyvät, malttoi odottaa lähdössä. Kepeille meno oli jostain syystä hankala, monelle muullekin. Tikkis selvästi reagoi pienimpäänkin kädenheilautukseen ja ajautuu helposti aloittamaan väärältä puolelta jos yhtään työnnän.

Tuomari päästi meidät tauolla vähän puomia harjoittelemaan, kyllä se sitten olikin pelottava (ihan normaali mattopohjainen metallipuomi). No, sain ylös nostamalla menemään muutaman kerran edes osan puomista, mutta nyt pitäisi kyllä päästä "puomikierrokselle" eli menemään muitakin puomeja kuin Hyvinkään treeneissä - siellä ei ole ollut mitään ongelmia koko syksynä. Taitaa tuo keskenoleva keinu vielä jännittää, vaikka sekin alkoi jo viime viikolla mennä. Olemme kovasti treenanneet pienen treenikeinun kanssa, ja viimeksi menin muutaman kerran oikeaa keinua, jopa radalla, ihan onnistuneesti. Ensi sunnuntaina meillä onkin ylimääräinen treeni, ilmoittauduin Liuhtojen agitreeniin Tikkurilaan.

Kaikki söpikset soffalla:Tammikuun 13, 2011
Hmm, mitähän kuulumisia meillä olisi. Rauhallisesti sujui joulu ja uusivuosi. Uudenvuodenaattona kävelin reilun puolen tunnin matkan kavereille kylään koirien kanssa iltasella. Aikamoista pauketta kuului koko matkan ajan, mutta Tikkis ei välittänyt yhtään tai korkeintaan uteliaana kuunteli, Dumlekaan ei panikoinut, vähän ehkä huolestunut ilme oli. Vieraisilla olikin oikein mukava ilta, ja suorastaan hyödyllinen Tikkikselle. Dumlelle tuttu paikka ja ihmiset ja aivan riemuissaan koko ajan, ja Tikkis alkukankeudesta päästyään siedättyi varsin hyvin lapsiinkin.

Tiistaitreenit jatkuvat, ja nyt pääsemme tekemään ratoja, mukavaa!

Joulukuun 19, 2010
Jei, tänään saimme Hyvinkäällä vahvistuksen Tikkiksen kisakirjaan medikorkeudesta =)))))

Yhden startinkin otimme, ihan ok, neljä kieltoa eli HYL tulokseksi, se oli vähän sellaista haahuilua ja esteiden ohituksia. Mutta superit kontaktit! Oikein iloista joulua kaikille!Joulukuun 9, 2010
Dumle kävi rokotuksissa, ja samalla saimme luvan aloitella agitreenejä, jalka on parantunut hyvin. Tikkiksen kanssa koimme ahaa-elämyksen parissa viime treenissä. Hmph. Ei se enää ole pikku-pikku-pentu jolle kimitetään hunajaisia pyyntöjä tulla esteiden yli, vaan tyttökoirien päälle ymmärtävä Uros jota voi vähän käskeäkin. Kas kun tulee vauhtia =D

Lumileikkejäkin on päästy leikkimään, naapurin ihanan kenguru-koiran kanssa:

Marraskuun 27, 2010
Matka Tallinnaan oli mukava, ja hyvillä mielin voi suositella Barons-hotellia, vanhassa kaupungissa ihana tunnelmallinen hotelli. Koiratkin olivat pärjänneet, äiti ei tosin edelleenkään saa Tikkikselle kaulapantaa, mutta siskon kylki oli jo sohvalla kelvannut kyhjäilyyn =D

Tänään oli sitten se päivä että kävin Tikkiksen kanssa ekoissa virallisissa agikisoissa. Ikä kun tuli täyteen perjantaina, ja halusin heti mittaukseen. Mediksi mitattiinkin, mutta sen verran hilkulla että vielä toinen tuomio tarvitaan. Mittauspaikkana oli vain näyttelypöytä, ja Tikkishän ei suorana seiso sellaisella jos vieras mies hiipii jonkun tikun kanssa lähikosketukseen! Menimme sitten vielä maneesin reunalle, mutta siinä oli niin jatkuvaa trafiikkia että ei oikein hyvä sekään. No, katsotaan seuraava paikka sitten lähitulevaisuuteen.

Toki ne radatkin tuli sitten kokeiltua vaikka ei vielä kisaamista varsinaisesti aloitetakaan. HYL tuloksina molemmista, mutta ihan hyvä mieli jäi! Nollia ei juuri tullut muillekaan. Ensimmäisenä oli agirata. Alku meni oikein hyvin, hypyt, A, putki, sarjahypyt, sitten pujottelu. Nenä kävi hetken väärällä puolella josta vitonen, mutta sitten kepit menivät ihan hyvin! Lopusta oikealle hyppy ja puomin alla ollut putki. Putkesta hypylle, josta tuli kaksi kieltoa, en oikein tiedä mitä tein. Sitten puomille, paitsi ensin karkaus putkeen josta sitten HYL. Puomi olikin Tikkiksen mielestä varsin epäilyttävä, lienee viime viikkoisten keinuharjoitusten takia. Päästiin lopulta kuitenkin läpi. Sitten taas pari hyppyä ja musta suora putki, josta Tikkis tulikin pois, ja sitten olikin loppuun asti ihan pakka sekaisin, hukkasin koiran koko ajan jonnekin.... mutta hyvä mieli A:n kontaktista ja pujottelusta! Hyppyrata olikin sitten vielä parempi. Alun piiitkä suora onnistui hyvin, kolme hyppyä ja putki ja pituus. Hyppy ja pujottelu, josta alkuun virhe ja viimeiseen väliin myös, ja korjasin ehkä väärin, luulen että tästä kohtaa tuli HYL. Sitten aika vaikea hyppy ja putki -yhdistelmä, Tikkis kääntyi putkesta pois ja käskin uudelleen takaisin. Loppu hyvin; kolme hyppyä, putki, pussi, rengas, hyppy, hyppy takaisin ja viimeinen hyppy. Molemmissa starteissa Tikkis odotti hienosti lähtölupaa, eikä kisapaikkana toiminut hevosmaneesikaan aiheuttanut ongelmia. Kaamean kylmä tosin oli, maneesissa ei oikein ollut tiloja koirille, ohjaajat pääsivät onneksi kahvilaan lämmittelemään. Pakkasta noin -15 astetta.

Ihanan pieni muuten on medi1-luokka, 8 kisaajaa oli meitä! Ja myös toinen länderi, Minnan Maya!

Marraskuun 14, 2010
Hyvin purivat lääkkeet Tikkiksen vaivaan, ihan normaalina ollaan menty lähes koko viikko. Eikä saanut Dumlekaan tartuntaa! Tiistain agitreenit jätettiin kuitenkin väliin. Nyt viikonloppuna kävinkin sitten kentällä vähän treenaamassa ihan radanpätkää. Hypyt ja putki meni hienosti, samoin puomi. A-esteellä ja kepeillä vähän vielä tökki, niitä voi onneksi treenata kotona niin kauan kuin sää sallii. Ensi viikonloppuna onkin Tallinnan-reissu, ja koirat saavat tutut hoitajat kotiin.

Marraskuun 6, 2010
No onpas nyt sitten oikein eläinlääkärissä käyntejä kertynyt, taas lähdettiin päivystykseen lauantaina! Onko lienee joku pöpö liikkeellä, olin juuri lukenut Hepun ja Svingin blogista että siellä päin oli ollut moista, niin eikös Tikkiksellä ole elämänsä ensimmäinen oikea vatsatauti. Torstaista lähtien ei mikään kiinteä pysynyt sisällä, nenä valui, yskitti ja ruikulia tuli toisesta päästä. Yritin piimä, riisi & maitohappobakteeri -yhdistelmää, mutta ei lähtenyt paranemaan, vaan perjantain ja lauantain välisenä yönä oli tosi surkea ja pahoinvoiva koira, joten lääkäriin lähdettiin.

Verenkuva otettiin ja siitä todettiin että kuivunut on ja tulehdusarvot ylhäällä. Saatiin heti nesteytystä, ja mukaan antibiootit, oksennuksenestolääkitys, vatsasuoja ja ripulilääke - toivottavasti lähtevät toimimaan!

Lokakuun 31, 2010
Voi että kun tuli iloinen mieli Tikkiksen edistymisestä agilityssä. Olin ihan varma että keinusta tulee mörkö joka on kauhean vaikea opetella, mutta nyt kun viikko sitten vihdoin otin sen työn alle, hyvältä näyttää! Kotona olevan minikeinun menee ihan reippaasti jo nyt, ja kentällä kokeilimme eilen seuran viralliset mitat täyttävää keinua apuohjaajan kanssa, eikä sekään tuottanut vaikeuksia hidastettuna. Jeeee! Toinen este mikä vielä on kesken on kepit, mutta nekin menevät jo välillä ihan vauhdilla, toinen jeee! (Pieni miinus siitä että vaikka olin ihan varma että nyt teen sen "vaikean" puolen ensin ja siitä tuleekin helpompi puoli, eipähän ole niin käynyt...) Ei voi sanoa että kisavalmiita oltaisiin silti ihan vielä, mutta ilmoitinpa nyt Porvoon kisoihin 27.11. että saadaan tuo säkämittaus tehtyä heti kun ikä tulee täyteen.
Dumlen jalkakin näyttää hyvältä, huomenna mennään hierojalle kun varmasti on kuitenkin lihasjumeja.
Posekuva metsästä:


Lokakuun 21, 2010
Dumle on vielä kipulääkekuurilla, kävimme vielä otattamassa röntgenkuvat, ja niissä näkyi pienenpieni irrallinen luunpala kyynärnivelessä. Jos ontuminen jatkuu vielä kuukauden päästä, sitten pitäisi tehdä tähystysleikkaus. Mutta tällä hetkellä näyttää ihan hyvältä, eilen tehtiin ensimmäinen pitkä lenkki eikä ontumista tullut illalla eikä seuraavana päivänä. Vaan hyvä se on vähän makoillakin =)


Lokakuun 7, 2010
Dumle-raukka on sairaslomalla, Riihimäen kisoissa etujalkaan sattui pituusesteellä, ja ontuminen oli selkeää. Iltaa kohti mennessä Dumle ei halunnut enää varata painoa jalalle ollenkaan, joten päivystyksen ovea kolkuteltiin heti kun he sunnuntaina avasivat. Venähtänyt kyynärpää oli diagnoosi, kipulääkekuuri ja liikunta minimiin viikoksi. Eli hihnassa pihalle vain pyörähtämään, sitten vartti kerrallaan voi lisätä lenkkiä.

Katsellaan vielä tämä viikko miltä jalka alkaa näyttää, välillä oli jo melkein ontumaton päivä välissä, mutta sitten mentiin takapakkia kun silmän välttäessä joku staffi kävi spurttaamassa kilpajuoksustartin pellolla Tikkiksen kanssa... pidetään siis siinä hihnassa vaan suosiolla! Ja hieronta on varmasti syytä varata piakkoin.

Josta päästäänkin Tikkikseen, joka juuri kävi hierottavana Lotta Vuorelalla. Epäilin kesällä etttä mitenköhän Tikkistä voi hieroa kun se vieraan kosketus on niin inha, ja "tilasin" Lotan tuossa jo aiemmin kotikäynnille jossa vähän harjoiteltiin. Aikamoista venkoilua ja murahtelua se oli, joten oli pienoinen yllätys että tämä toinen kerta meni jo ihan hyvin! Varmaan oli sittenkin parempi olla vieraassa paikassa eikä "omassa kotona". Ei nyt voi sanoa että Tikkis olisi ihan rennosti ollut, mutta pysyi aika kiltisti matossa kun minä vähän avustin, ja koko kroppa käytiin läpi. Selässä oli pikkuisen kireyttä, ei muuta mainittavaa.

Myös rokotukset käytiin uusimassa, sekin meni hyvin varsinkin sen jälkeen kun ymmärsimme että minusta Tikkis saa "voimaa" venkoilla, koirahan alistui varsin nätisti eläinlääkärin kainaloon kun minä peruutin parin metrin päähän enkä yrittänytkään pitää kiinni. Kiitos Nurmijärven Pieneläinklinikka!

Syyskuun 18, 2010
Dumle täytti 7 v. perjantaina, ja sai nakkipalkkaradan lahjaksi AST:n epiksissä. Korkkasimme Tikkiksen kisauran myös, ja heti ekassa möllistartissa puhdas suoritus ja sijoitus kolmas! Hienosti meni, olin oikein ylpeä! Vierekkäisistä putkenpäistä valittiin oikeat, ja kaksi takaaleikkausta onnistui hyvin. Kontaktiratoja emme ole oikein vielä menneet, joten puomin ja A:n otin tosi rauhallisesti. Videollekin suoritus saatiin, katsotaan jos tännekin näkyviin jossain vaiheessa. Kuvat synttärisankarista ja agikisaajasta (kuvaajat Nina Suhonen ja Seija L):Syyskuun 12, 2010
Tikkis sai ensimmäisen sertinsä Porvoon näyttelystä! Dumlen kanssa saatiin hyppärinolla Lohjan kisoista, ja Purinalta sekunnin-yliaikanolla, plääh.

Elokuun 28, 2010
Tikkis täytti 15 kk tällä viikolla.


Elokuun 11, 2010
Tikkis pinkoi 80 metriä aikaan 7,60 RotuRacessa, joukkueemme oli 10, toisen länderijoukkueen viedessä pronssia! Hyvä me! Tässä vähän kuvia sitten ihan kotoa, klikkaamalla suuremmaksi:


Heinäkuun 20, 2010
Helteitä on pidellyt. Koirat käyvät säännöllisesti pulaamassa 15 senttiä syvässä purossa tontin laidalla, saa siitä edes jotain viilennystä hetkeksi! Ja uimassakin on muutama kerta käyty, Tikkiskin hienosti yrittää polskia, pitäisi siitä yrittää jotain kuvaa vielä saada! =D

Näyttelyputkessa oli vuorossa Mäntsälä, ja siellä menikin hienosti Tikkiksellä, ensimmäinen ERI, ja jotain muuta vielä päälle! Lupauduimme Kipazin-kasvattitapaamisessa myös ländereiden RotuRace-joukkueeseen, saas nähdä millaista vauhtia siellä pingotaan, lujaa luultavasti...

Heinäkuun 6, 2010
Kutistunut SM-agijoukkueemme (kaksi staffia ja villis) tuli sentään 12. parhaaksi 41 kisaamaan tulleen joukkueen joukosta, hyvä me! Kaikki tekivät tuloksen, meille tuli 10 - harvinainen virhe keinulta, ja yksi myöskin omaan piikkiin otettava rima kun piti kääntyä niin nopsaan, ihan turhaan hätäilin. Mukavaa oli!

Agilitytreeneissä olen käynyt molempien kanssa, ja Tikkis varmaan oppii unissaan juttuja - olin ihan varma viime treeneissä että menemme kolme-neljä estettä kerrallaan tosi kiemuraisen ja vaikean oloisen treeniradan nähtyäni, (aivan järkyttävä piirros, mutta siis hyppyjä ja putkia, täynnänsä takaakiertoja ja välistävetoja) mutta niin vaan Tikkis mennä paukutti melkein-nollia monta kertaa peräkkäin, ihan koko radan! Olin supertyytyväinen, lahjakas koira kasvamassa! Näyttelyssäkin on käyty, Forssassa.

Niin, sinä juuri siinä!
Kesäkuun 17, 2010
Tikkis kävi näyttelyssä, ja lauantaina mennään Dumlen kanssa agilityn SM-kisoihin joukkuekisaan, kuinkahan käy! Lenkilläkin on oltu naapurin manssien kanssa, silloin vauhtia riittää.

Kesäkuun 2, 2010
Tikkis on ihan varkain kasvanut vuoden ikään! Askartelin kuvagallerian noin kuukauden välein otetuista kuvista tänne. Onnittelut ja terveiset lähetetään myös Totti-isälle, Kuje-emolle ja Pila-siskolle sekä muille sisaruksille kuten Jermulle! Päivänsankari sai toki kakkua ja uuden lelun juhlapäivänään:
Toukokuun 19, 2010
Jaahas, kesä pääsi yllättämään autoilijat, ja muutkin, hellettä on pukannut kylmien jälkeen. Koirat kyllä nauttivat, ulkona kirmaillaan ja käydään kierimässä pellolla ja viilentymässä purossa. En valita, minäkään, ihanaa!

Tikkis kävi silmäpeilauksessakin kun satuimme saamaan peruutuspaikan joukkotarkastukseen, eipä ollut mitään epäilyttävää. Ja voi että, ensi viikolla vietetään 1-vuotissynttäreitä! Olemme tavanneet Tikkiksen sukulaisia kisoissa, sekin on hauskaa, isänsä kanssa tulivat ihmeen hyvin toimeen, Tikkis oli oikein nöyrää poikaa =D

Agilitytreenit ovat alkaneet myös omalla kentällä, olen Tikkiksen kanssa mölliryhmässä ja Dumlen kanssa kisaavissa. Meillä on tänä kesänä Liuhdon pariskunta Tuulia ja Timo kouluttajina, oikein mukavaa ja asiantuntevaa tuntuu treeni olevan.

Itselläni on pariviikkoinen rumba nyt edessä kun seuramme järjestää Järvenpään koiranäyttelyä, toivottavasti säät suosivat 30.5., mielellään ei hellettä eikä vesisadetta tai kovaa tuulta, kiitos pliiis!

Huhtikuun 14, 2010
Tikkiksen agilityharjoittelu on päässyt vauhtiin, olemme olleet siellä Koirakeitaan kurssilla ja viime viikonloppuna länderiyhdistyksen järjestämässä treenissä. Oppimiskäyrä on hurja! Ja nyt ovat lumet lähteneet omaltakin pihalta, pääsen tekemään kujakeppiharjoituksia ihan tosissaan. Kuvia ei vielä agilityländeristä ole, mutta Dumle oli päässyt Jukka Pätysen linssiin Purinalla:

Huhtikuun 3, 2010
Jaahas, mitähän kuulumisia meiltä. No tokoilua: Kävimme tokotorstaissa ja ehdimmekin harjoitella aika montaa asiaa: ensin tehtiin molempien kanssa pieni lenkki ja koirakohtaamisiakin oli kapealla polulla, sitten kaivoin näyttelypöydän esiin ja Sari L ystävällisesti esitti tuomaria ja rapsutteli ja tutkiskeli Tikkistä pöydällä hyvän tovin. Kyllähän siinä vähän minuun nojailtiin ja epäileväisenä oltiin mutta nakit kyllä kelpasivat.

Sitten otin itselleni vähän haastetta ja hain myös Dumlen autosta ja kokeilimme hallittua ringissä kävelyä kahdella koiralla, kun ympärillä ja mukana meni noin tusina muuta koirakkoa. Meeelko hyvin sain koirat handlattua, ajattelin että tätä täytyisi vähän harjoitella että saan julkisilla paikoilla molempien huomion kiinnittymään minuun, kun vähän on ollut sellaista maalaiskoirat pääsee kaupunkiin -meininkiä ilmassa ihan vaan Röykän keskustassa joskus lenkkeillessä...

Sitten Dumle takaisin autoon ja Tikkiksen kanssa keskityttiin varsinaiseen tokoiluun, kokeiltiin esim. liikkeestä seisomista ja maahanmenoa, ja vieläpä kujassa eli toiset koirakot molemmin puolin vieressä seisomassa. Ja luoksetuloa kujassa myös. Tikkis onkin hokannut tuon maahanmenon viimeaikoina kun olen sen ottanut tehoharjoitteluun, alkaa tarjoamaan helpommin ja helpommin ihan itse, hyvä Tikkis!

Seuraavana lauantaina kävimmekin mätsärissä Vantaankoskella, Koirakeitaalla. Tila oli tosi ahdas ja täynnä, murkkuikäinen Tikkis kyllä ehti kerätä vähän paineita omaa vuoroa odotellessa. Seisominen meni hyvin, ravaaminenkin ihan kohtalaisesti, mutta pöydällä vähän tökki. Mukava naistuomari sai katsottua hampaat, mutta sitten Tikkis väisteli kättä ja jopa murahteli pari kertaa. Huoli kyllä nakinpalasia tuomarilta. Luonnollisesti "palkintosaalis" jäi siniseen nauhaan. Lisää harjoittelua! Samassa paikassa aloitimme pentuagilitykurssin, päästään harjoittelemaan kaikki esteet valvotusti. Ekalla kerralle ehdimme jo mennä putkea ja mini-A:ta ja juosta siivekkeiden läpi (vielä ei hypitä). Muut meni hyvin, mutta A olikin jostain syystä hyvin epäilyttävä, vaikka Tikkis on jo aiemmin kävellyt esim. puomin tasoa pitkin. Noo, pikkuhiljaa! Ja aivan mahtavaa, pääsemme myös länderiyhdistyksen agikoulutukseen, se alkaa ensi viikolla!

Dumle kävi hieroja Lotta Vuorelan käsittelyssä tällä viikolla, jumeja ei löytynyt, hyvä homma. Pääsiäiskisoissa otimme yhden hylyn ja kaksi vitosta, ei ollut muutenkaan staffien päivä. Lotta ja Tarmo olivat mukana, ei nollia tällä kertaa. Meidät pyydettiin SM-kisajoukkueeseen mukaan juuri Lotan ja Tarmon kanssa, ei ihan 100-prosenttinen staffijoukkue sillä neljäs on Lotan seuran edustaja, villakoira! =D

Helmikuun 1, 2010

Lisäilin vähän Tikkis-tietoa muillekin alasivuille, ynnä muuta päivitystä. Voi voi, alkaa näyttää siltä että Tikkiksen jalat ovat kasvaneet kohisten eikä taida agilityn medimittarit enää riittää, makseihin mennään luultavasti.

Tammikuun 17, 2010

Vähän talvista kuvasatoa!
Joulukuun 11, 2009

Hih, tänään ilmestyi Staffilehti jossa oli juttua Tikkiksen tulosta taloon. Sen verran päivitystä että puolivuotiaan länderin ja kuusivuotiaan staffin yhteiselo on oikein hyvin sujunut edelleen. Koirat ovat yhdessä työpäivänkin ajan, eikä tappeluita ole tullut. Dumle on niin kärsivällinen etten ole tiennytkään siitä moista löytyvän! Tikkis saa tehdä melkein mitä vaan, ainoa poikkeus on oikeastaan vain se kun minä tulen kotiin, niin Dumle ei haluaisi Tikkiksen tulevan tervehtimään ennen häntä. Siinä sitten näytetään kaapin paikkaa minkä ilokirmailultaan ehtii. Mutta kyllä se Tikkiskin tunnustaa että isosisko on edelleen pomo =D

Marraskuun 30, 2009

Dumlen kanssa on käyty kisaamassa ja yksi nolla hamstrattu lisää SM-kisojen osallistumisoikeuslistaan. Four to go! Tikkis täytti viime viikolla puoli vuotta, herranjestas miten aika kuluu!


Marraskuun 15, 2009

Tikkis kävi korkkaamassa näyttelyuransa Kaapelitehtaan pentunäyttelyssä, 5,5 kk iässä. Vakavailmeinen nuorukainen kotona ensimmäisen ruusukkeensa kanssa:


Meni paremmin kuin uskalsin toivoa, Tikkis antoi tuomarin katsoa hampaansa ja venkoili vain hieman pöydällä, väisteli toki silti. Punainen nauha, KP ja toiseksi Paras uros -viivalla!
Arvostelussa lukee: "Erittäin hyvät mittasuhteet sekä päässä että rungossa. Hyvä ilme. Hyvä kuono-osa, hieman löysät kyynärpäät. Hyvin kehittynyt runko ikäisekseen, voimakkaasti kulmautunut takaa. Kauniit, syvät värimerkit ja hyvä karkea karvanlaatu. Turhan korkeat etuliikkeet, hyvä häntä. Mukava olemus, mutta kaipaa vielä harjoitusta pöydällä käsittelyyn." (Tuomari Veli-Pekka Kumpumäki)

Lokakuun 27, 2009

Ai kamala kun Tikkis pelästytti minut eilen illalla. Lähdimme iltalenkille pimeään ja sateiseen säähän, tuohon golfkentälle. Koirat vapaana ja heijastinpannoissaan. Dumle saattaa aina välillä hävitä kauemmaksikin, mutta Tikkis on pysytellyt lähelläni. Siksipä en heti huolestunut kun sitä ei näkynytkään edelläni kun kiipesin mäelle, ajattelin että ehti jo näkyvistä kummun toiselle puolelle. Mutta eipä osunut sielläkään silmiin valkoista välkähdystä, eikä minulla ollut edes otsalamppua tällä kertaa mukana. No, aloin viheltämään ja huutelemaan, Dumle ilmestyi paikalle mutta ei Tikkis. Eikä vielä 10 minuutin huutelemisenkaan jälkeen... Nyt alkoi jo pelottaa että mitä ihmettä! Eikun soittamaan kotiin Kaidelle että otapas taskulamppuja mukaan ja tule etsimään... pikkupaniikissa jo katselin läheisen lammen rannalla että ei kai sinne... puhelin soi taskussa - Tikkis oli ollut kotona, oven edessä odottelemassa!

Mitä ihmettä! Olimme noin kilometrin päässä kotoa. Luulen että kävi niin että Tikkis seurasi jotain hajua vähän isomman kierroksen, sitten ei heti nähnyt minua (kun kerran olin mustissa vaatteissa ilman valoa), hätääntyi ja lähti täysillä seuraamaan tulojälkeämme. Ehti varmaan sitten jo äänenkantaman ulkopuolelle kun olin alkanut huutelemaan. Onneksi välissä oli vain golfkentän tie jossa ei juuri liikennettä tietenkään enää tähän vuodenaikaan iltapimeällä ole. Ja Tikkis osasi kotiin!

"Kyllä tähän mahtuu!"

Dumlen kanssa käytiin Hyvinkään Koiraurheilukeskuksessa agikisoissa, ja kivaksi yllätykseksi Tikkiksen Totti-isä oli siellä myös! Tikkis oli toki myös mukana joten saatiin aimo annos länderistihuomiota. Dumlen kisat menivät taas melko totuttuun tapaan, melkein-nolla hyppäriltä (hyvä rata, aikakin painui alle 40 sekunnin, mutta eka rima alas, ilman varastamista); agirata meni pieleen, ja toimitsijoitakin käytiin taas kierros moikkaamassa.

Tikkis täytti taas tasakuukausia, eli 5kk täyteen, alla pari tuoretta kuvaa. On se kyllä sellaisessa teinihonkkeli-iässä, ei oikein hahmota pidentyneitä koipiaan! Mukkelis-makkelis mennään milloin missäkin, ei tulisi mieleenikään laittaa vielä puomia tai A-estettä kokeilemaan. Vähän ollaan makusteltu rengasta, kujakeppejä ja maassa olevan lankun tepastelua päästä päähän. "Istu" ja "Odota" alkavat sujua, "Sivu" menee kädellä ohjaamalla mutta en ole vielä saanut häivytettyä sitä ollenkaan. "Maahan" on ihan käsittämätön Tikkikselle, kun ei hän koskaan makoile paikallaan... =D

Lokakuu 2009
Kuvapläjäys syksyiseltä lenkiltä ja pentujen leikkikoulusta. Tikkis on nyt löytänyt sieltä kivoja leikkikavereita, amstaffi oli heti kiinnostava kun se osasi staffimaiset leikit, bordercollien pentu oli myös mieleen. Isoa leonbergeriä Tikkis mielistelee kuten kuvasta näkyy. Ja koko pentulauma ryntää usein jonkun omistajan luo kun hän kutsuu omaansa, Tikkis muiden mukana, joten hyvää vieraiden ihmisten tapaamisharjoitusta saadaan myös!

Syyskuun 26, 2009
Ojangossa järjestettiin taas syksyn Tehis Cup, kävin siellä Dumlen kanssa treenaamassa agilityn epiksissä lähdössä pysymistä ja kontaktien ottoa kisatilanteessa. Kannatti, kyllä se lihapullan voima on ihmeellinen... =D. Teimme hyviä tai kohtuullisia nollaratoja, kolmen kisan yhteispisteissä tulimmekin toiseksi.

Käytiin myös Tampereella agilitaamassa staffien rotumestaruuksissa, viime vuonna Dumle oli medi2:sten rotumestari. Nyt ei saatu tulosta mestaruusradalta, tyhmä virhe itseltä kun en liikkunut eteenpäin, Dumle hyppäsi esteen toisen kerran. Fina-staffi olikin ainoa joka teki tuloksen medi3:sten staffien joukosta, Finan karkureissusta oli juuri juttua Koiramme-lehdessä. Finan&kumppanien blogista voi lukea paljon staffielämästä!

Tikkis on käynyt pentujen leikkikoulussa, ekalla kerralla tosiaan vähän pelästyttiin heti ovella joten herra oli ujoa piimää seuraavat kerrat. Mutta tällä viikolla alkoi leikit, ja hippaa ja painia mentiin kera bordercollien, whippetin, cockerspanielin, stabyhoundin, leonbergin ja olisikohan se yksi ollut pyreneidenpaimenkoiran pentu? Jospa ensi kerralla saan kuviakin sieltä.

Syyskuun 17, 2009
Tällä viikolla Dumle 6 vee ja Tikkis 16 viikkoa!.

Syyskuun 12, 2009
Dumlen kanssa käytiin epiksissä viikolla että päästiin vähän treenaamaan lähdössä pysymistä ja kontakteja. Ja hyvin pääsinkin kertomaan Dumlelle että ei, näin ei käyttäydytä kisoissa =D. Eka radalla siis otin sekä A:n että puomin uudestaan, tokalla radalla lähdin etsimään nollasuoritusta, mutta kyllä se puominkontakti vielä toi vitosen, sillä neljänsiä Tehis-cupin ekassa osakilpailussa.

Kuvia viime viikoilta sitten, tässä esitellään ensin aamulenkkimme eli postinhaku, siinä tutkitaan onko naapurin koirat jo menneet ja jättäneet terveisensä (Tikkis on jo nostanut koipea muutaman kerran!). Sitten onkin hyvä köllähtää massujensa viereen sohvalle, ja ei, kuvassa ei ole mäyräkoira =D. Kylässäkin käytiin, sieltä löytyi mukava pikku portugalinpodengo leikkikaveriksi, eikä emännän kummipojallekaan tarvinnut enää niin haukkua.

Syyskuun 3, 2009
Pari lyhyttä videopätkää koirien leikeistä: Ensimmäisessä epätavallisen rauhallista mökeltämistä sisällä, toisessa pätkä pihalta. Tietenkin silloin kun kameralla tähtäilin niin ei leikittykään "normaalisti"...

Elokuun 28, 2009

Tikkiksellä on ollut actionia tällä viikolla, tiistaina kävivät naapurin lapset ja koirat vierailulla, oli menoa ja meininkiä. Keskiviikkona menimme pentuleikkikouluun, eli paikallinen koirakoulu tarjoaa tilan pennuille ihan vain leikkimiseen. Se olikin Tikkiksen mielestä vähän jännää, ikävästi pelästyi heti ovella kun en tiennyt että astumme suoraan leikkitilaan, ja vastassa oli heti kaksi raisua pentua ja omistajat perässä. No, otimme rauhallisesti ja istuskelin lattialla, ja Tikkis sylissä ensimmäisen puoli tuntia... sitten jo uskalsi mennä lattialle ja vähän nuuskutella muita pentuja, 8 meitä taisi olla, pieniä ja isoja. Ensi viikolla uudestaan, varmasti jo reippaampana!

Torstaina oli oman seuramme tokoilta, ja sinne suuntasimme toista kertaa jo. Yllättävän hyvin Tikkis jaksaa keskittyä, kiersimme rinkiä ja harjoittelimme seuraamista, toisten ohittamista, kontaktin ottamista, luoksetuloa jne. Lisää kuvia koirakoulusivulla! En koko tuntia tietenkään Tikkistä vielä "kouluttanut", välillä mentiin lepäämään ja otin Dumlen muistelemaan omaa kouluaikaansa =D

Pian pääsemme myös Eilan pentukouluun!

Elokuun 19, 2009
AST:n kisoissa Espoossa menikin paremmin kuin hyvin, tuplanolla! Ekan startin meni Hanna virheittä, sitten minä samoin nollatuloksella, vaikkakin Dumle ehti tehdä yhden tuomarinmoikkauskierroksenkin.

Näimme myös Tikkiksen sisaruksia ja muuta länderiväkeä kasvattipäivillä, oli mukavaa! Kovin erinäköisiksi pennut olivat muuttuneet! Tikkiksellä on vielä tekemistä parrankasvatuksessa. Kokeilimme myös näyttelykäytöstä Kipalla, ja yllättäen Tikkis ei oikein viihtynyt pöydällä. Ihan rennosti täällä kotioloissa on oltu eri pöydillä harjoittelemassa, mutta näköjään tuon vieraan ihmisen lisääminen yhtälöön olikin vähän jännää.

Tikkis täytti eilen 12 viikkoa ja kävimme hakemassa rokotuksen, piikistä ei inahdettukaan mutta täälläkin outo ihminen oli vähän pelottava, tätä täytyy harjoitella. Eläinlääkärin vaaka näytti lukemia 5,2 kg ja pentupannan säädöt alkavat olla jo maksimissa. Jonkinasteisia kavereita nuo koirat alkavat olla, räy-räy-leikkejä leikkivät eikä Dumle pistä liiemmälti pahakseen vaikka Tikkis alkaa näyttää jo "jäärämäisempiäkin" otteita eli päälle vaan vaikka mitä tulisi vastaan! X)


Elokuun 5&6, 2009
Dumlen kanssa käytiin korkkaamassa kisakausi käyntiin ja startattiin kolmelle agiradalle Järvenpäässä. Vähän kesäterässä taidettiin olla, kahden ohjaajan voimin tulokset 27 vp, hyl ja 14 vp, hehheh. No, ensi viikonloppuna sitten Espooseen kokeilemaan, treenit alkoivat tällä viikolla ja siellä meni ihan kivasti. Testailtiin sekkarin kanssa eri ohjaustyylejä ja aikaeroja. Dumlella ei tullut suuren suuria eroja, mutta selvästi hitaimpia olivat ne tavat jossa ohjaaja kääntyi rintamasuunta koiraan päin. Vedätystä ja ohjaajaan liikettä siis!

Tikkiksen kanssa käytiin ekan kerran "kaupunkikävelyllä" eli Klaukkalassa varaamassa aika rokotukseen. Myös Mustiin&Mirriin tutustuttiin, ja alikulkutunneliin. Sitten vielä kylässä kerrostalossa jossa tutuksi tuli rappukäytävä, parveke ja Leevi-kissa. Uni maittoi päälle!

Meillä on kaksi kania jotka vuorottelevat häkki/aitausvuorossa ja vapaana kanihuoneessa. Tänään vaihdoin kääpiökanin "vapaavuoroon" ja Tikkis saikin sitten muistutuksen siitä että kaneja ei jahdata, Pikkanen kun on vähän kiukkuisempi kuin tuo Luppa ja nipisti Tikkistä nenästä kaksi kertaa. Hyvä niin, ei tule kaneille sydänkohtausta kun ei tarvitse pinkoa innokasta tutustujaa karkuun.

Päivitin Me pentuna -sivulle Tikkiksen kuvia, ja otin 10 viikkoa -potretin. Tätä en ihan heti uskonut näkeväni, vaikka hajurakoa noin niinkuin muuten vielä pidetään Dumlen toimesta, niin samalle puruluulle mahduttiin ihan sovussa!

Heinäkuun 29, 2009
Tikkistä ja Dumlea voi jo pitää yhdessä, sisällä ja ulkona. Kiihdyttävissä tilanteissa vielä pidetään erillään, eli kun on ruokaa tai vieraita lähistöllä =), ja tietysti silloin kun ovat valvomatta, Tikkiksen valtakuntaa on vain keittiö.

Autoilua harjoiteltiin, ja hyvin meni. Ihan ensimmäiset minuutit pelottivat vähän, mutta teimme vain ihan pikkumatkan järvenrantaa ihmettelemään, ja sitten takaisin kotiin. Seuraavana päivänä tunnin matka menikin melkein nukkuessa, ihan rentona!

Tikkis, 9 vkoa ja 1 päivä, hilmu metsästäjä... nimittäin pihalla seikkaili lentokyvytön västäräkki, jonka Dumle bongasi ja alkoi jahtaamaan mutta ei tarttunut kun tarmokkaasti kielsin - mutta Tikkispä tarttui tilaisuuteen ja naps, lintu oli hengetön... voi sentään. Pääsiköhän se nyt veren makuun! Täytyykö minun alkaakin pelätä Dumlen puolesta!Heinäkuu 2009, klikkaamalla kuvat suurenevat:
1. päivä
Hain pennun alkuiltapäivästä. Kissankoppa tuotiin keittiöön, Dumle sai sitä vähän nuuhkaista, ja pentu pääsi kotiutumaan keittiöön. Dumlella oli näköyhteys portin takaa. Kiihtynyttä hännänvispausta ja vähän ulinaakin, ei näkyvää aggressiota. Yö vietettiin siten että Dumle nukkui normaalissa paikassaan eli sängyssämme, pennulle laitettiin tilava häkki sängyn viereen. Rauhallinen yö.

2. päivä
Melko samalla lailla kuin eilinen mentiin, koirat eristettyinä, myös ulkona käytiin ja pieni lenkki tehtiin kahdella taluttajalla. Vähän Dumle ärjäisikin pennulle leikkikehän toiselta puolelta. Pentu ei tunnu juuri pelkäävän Dumlea vaikka moni muu asia onkin kovin jännä! (Kuten kissa, kanit, uudet huoneet).

3. päivä
Nyt alkaa pikkainen rohkaistua. Kun se on rauhallinen, Dumle on aika cool. Sohvalla pötkötettiin kaikki päiväunilla. Yöt menevät myös hyvin, pentu on aitauksessa sängyn päädyssä, ja näkee meidät muut ja yletyn antamaan käden haisteltavaksi. Dumle katselee sängyltä ylemmyydentuntoisesti mutta ystävällisesti =) Olimme pihalla siten että Dumle oli vapaana ja hillitsin pennun menoa hihnalla. Kovaa leikkimistä leluilla Dumle ei oikein sietänyt, halusi väen väkisin tulla komentamaan. En ole ihan varma onko komennus leikkimistä vai ei… varoen mennään. Illalla tulivat ensimmäiset koirankatsojavieraat, ihan hyvin meni. Ensimmäiset jännittivät vähän, toiset eivät enää niinkään. Heillä oli mukana vieläpä pieni portugalinpodengo, 2-vuotias Coco-tyttö. Yhteinen leikkisävel löytyi heille!

4. päivä
Kävin ostamassa Dumlelle kevyen muovisen kuonokopan, varmuuden vuoksi jotta uskallan kokeilla molempien yhtäaikaista vapaanaoloa. Naapurin manchesterinterriereihin tutustuttiin aamulla, Tikkis tietysti vähän ujona. Dumle tulee niiden kanssa toimeen kunhan muistetaan tapaamisen alussa että vanhempi koirista on kovin mustasukkainen perheestään. Jos Dumle liian vapaasti ja innokkaasti pääsee lähestymään, pieni nahina voi syntyä. Mutta sitten juostaan yhdessä ihan iloisina!

Kokeilin että kuonokoppa varmasti pysyy Dumlella, ja sitten menimme pihalle, kaikki vapaana. Tikkis kovasti otti kontaktia Dumleen, joka lähinnä seisoi paikallaan kärsivän näköisenä. Ei aggressiota kuitenkaan yhtään, ja tietenkin olin vähän poliisina ettei Tikkis sikaillut liikaa. Jopa hieman epäilyttävän kiltisti Dumle oli, luulen että mukana oli nyt vähän samaa kuin jos olisi laitettu kauluri eli ”en voi tehdä mitään kun on tällainen päässä”. Tikkis kyllä näyttää luottavan ”isoonsiskoon”, kun se tähän asti on pihalla ollessamme ollut jatkuvana varjona perässäni, korkeintaan askelen jäljessä, nyt se jäi ihan tyytyväisenä Dumlen viereen nakottamaan kun kävin pihan toisella laidalla. Jatkamme harjoituksia.

5.-8. päivä
Eristyksiä edelleen käytetään, mutta 8. päivänä uskalsin kokeilla molempien vapaana oloa sisällä. Ajatuksena että Dumle pääsee pennusta halutessaan eroon sohvalle tai nojatuoliin. Kyllä sitä murinaa-ärinääkin nyt saatiin ja komennusta, mutta kohtalaisen tyytyväinen olen tulokseen, seuraavaksi kokeillaan sitten ulkona, pikku askelin.
Uusia asioita ollaan yritetty muistaa joka päivälle jotain pientä, kuten polkupyörä ja ruohonleikkuri, kynsiä on leikattu ja pöydällä kekkaloitu. Ensi viikolla taidetaan kokeilla autokyytiä ja käydä vieraisilla kerrostalossa niin tulee rappukäytävätkin tutuksi.

Täytyy sanoa että kyllä Tikkis on pian oppinut ”talon tavoille”, esimerkin voima on ihmeellinen! Eli kun Dumle ei hauku eikä reagoi, ei Tikkiskään. Volyymit ovat pienentyneet alle puoleen ensi päivistä. Ja aamullakin nukutaan melko hyvin kun kerran muukin lauma nukkuu. Toivottavasti myös vieraiden kohtaamisen esimerkki siirtyy, Dumlehan Rakastaa Isolla Ärrällä kaikkia ihmisiä, ja näyttää sen myös.


Heinäkuu 2009:
Voi kääks, pian meille muuttaa pikkuinen kromfohrländerin pentu Dumlen kaveriksi! Saas nähdä kuinka pian Dumle hyväksyy tulokkaan!Huhtikuu 2009:
Kevät yllätti vihdoinkin, ja lumet lähtivät vauhdilla! Alapihakin olisi taas agilityn treenaamiseen sopivassa kunnossa, nyt pitäisi saada tuo A-este pystyyn. Pääsiäistä on tässä vietetty väliin lämpimässä auringonpaisteessa, väliin palellen Purina-Areenalla kisoissa. Agituloksetkin on päivitetty agipäiväkirjaan. Laitetaas tähän yksi talvinen kuva vielä ennen kesän riemuja, muutaman kerran päästiin potkukelkallakin viilettämään tänä talvena =)Helmikuu 2009:
Vuosikin on taas vaihtunut. Rakettipelkoa ei tänä vuonna onneksi juuri päässyt tulemaan, lähinaapurissa ei oltu kotona ja kaukaisemmat paukut jäivät melkein huomiotta kun sai kyhjöttää sohvalla kainalossa turvassa. Jotain jännää sentään pari päivää myöhemmin, olimme metsälenkillä jolla Dumle aina käy yhden kuusitiheikön katsomassa, olen ajatellut että siellä on peuran nukkumapaikka tai jotain. Nytkin Dumle hävisi hetkeksi näkyvistä, mutta kun kuului "klonks" lähdin perään katsomaan - ja löysin Dumlen supihäkistä! Eli sellainen isohko häkki joka oli viritetty laukeamaan kiinni kun käy syöttiluita nykimässä. Ja siellä häkissä oli kuollut supikin, yööök. Vähän nolona Dumle siinä luimi kun etsin mistä sen häkin saan auki... no aukesihan se ja sitten äkkiä pois. Vähän huolestuin josko noissa loukuissa käytetään myrkkysyöttejä, sain selville ihmisen kenen loukku se luultavasti on mutta en saanut kiinni. Googlailemalla sitten totesin että tuskin siellä mitään myrkkyjä oli, eikä Dumlelle oireita tullutkaan.

Muutamissa kisoissa ollaan käyty, yksi nolla lisää saatu, ja silloin oli tassunmitan päässä jopa tuplanolla eli nollat kahdelta peräkkäiseltä radalta. Vaan toiseksi viimeinen este oli puomi, ja hosuin siinä sen verran että Dumle loikkasi ja vitonen napsahti. Epiksissä käytiin kanssa Lohjalla, sieltä tuli jopa hopeasija nollatuloksella ja päästiin palkintopallille. Nyt on suunnitelmissa kisat Purinalla ensi sunnuntaina ja Niina-Liina Linnan kurssi seuraavana viikonloppuna.Joulukuu 2008:
Timon treeneissä taas opitaan kovasti kaikkea, joka toinen perjantai Koirakylpylän agihallissa. Ensimmäinen nolla kolmosluokastakin napsahti Purina-Areenalta, vieläpä kumisaappaissa tehtynä, kun ne lenkkarit unohtuivat sittenkin sinne eteiseen... Yhdeksäs startti. Kisakumppaneita oli noin 70, joten sijoitus oli 15. Jospa tuo nolla per 10 starttia otetaan vähimmäistavoitteeksi tänä vuonna! Rokotukset käytiin uusimassa, Dumle kävi samalla puntarilla joka näytti 16,2 kg. Aika hyvin on tuo paino pysynyt samoissa, sopivan sutjakkana. Olimme loka-marraskuun vaihteessa kaksi viikkoa lomalla kaukomailla, äitini oli täällä meillä Dumlea hoitamassa tuon ajan. Ei onnistunut Dumle kuulemma edes yhtä voileipää varastamaan pöydänreunalta koko aikana, uskoisikohan...? Kyllä Dumle oli kovasti taas ikkunasta vahtinut että koska ne oikein tulevat, mutta ehkä emännällä oli sitten kuitenkin ikävämpi! Vaikka ei voinut valittaa, Aruballa Karibianmerellä oli aika mukavan lämmintä. Tuonne matkasivuille tulee varmaan jossain vaiheessa matkakertomusta ja kuvia.

Syyskuu 2008: Kolmas nousunolla Forssasta, eli kolmosluokka kutsuu agilityssä!

Elokuu 2008: Luonnetestissä käytiin Karkkilassa, tulos mukava +186 ja laukausvarma! Hämmästyin hieman noista kovuuspisteistä, +3, kohtuullisen kova, olin ajatellut että pehmeähän tuo on, ja paljonkin laukausvarmuudesta! Kelkka huomattiin heti, ja sitä haukuttiin ja pelättiin. Pimeässä huoneessa kesti jonkin aikaa ennen kuin Dumle löysi minut, se kävi pari kertaa ovella moikkaamassa siellä istuvaa tuomaria, kun oli jo tuttu setä, ja haisteli ympäriinsä vähän epävarmana. Pomppaavasta haalarista ja tynnyristä tietenkin säikähdettiin, mutta toisella kierroksella molemmat käytiin nuuskuttelemassa. Piiskaa huitovat setä ja täti oli vähän hassuja, mutta ei niitä karkuun menty vaan haluttiin tutustua lähemmin!
I II III IV V VI VII VIII Lauk. Tulos
+1 +1 +1 +2 +1 +3 +3 +3 +++ +186
Toimintakyky +1, kohtuullinen
Terävyys +1, pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +1, pieni
Taisteluhalu +2, kohtuullinen
Hermorakenne +1, hieman rauhaton
Temperamentti +3, vilkas
Kovuus +3, kohtuullisen kova
Luoksepäästävyys +3, hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus +++, laukausvarma

Agilityssä jahdataan enää yhtä puuttuvaa nousunollaa kohti kolmosia. Staffien rotumestaruuskisoihin Lietoon ollaan tulossa!

Huhtikuu 2008: Agilityrintamalta ei suurempia uutisia, nollia ollaan nyt saatu muutamia mutta ei niitä nousunollia, sillä sijoitukset ovat olleet 4-5-6... mutta kyllä ne sieltä tipahtaa, hyvin Dumle osaa! Surullisempiakin asioita muuten tuossa syksyn aikana on tapahtunut, ensin kuoli Atte-marsu vanhuuteen, eikä enää ole kuvan Nausku-kissaa Dumlen nenänlämmittäjänä =( Nausku oli niin vanha ja tuli niin sairaaksi että se piti päästää paremmille hiirimaille. Hei-hei Nausku, ikävä on vieläkin kova! Nessu-kissa täyttää nyt yksin kissanpaikan talossa.

Helmikuu 2008: Agilitypäiväkirjaa taas päivitelty! Saatiin ensimmäinen nousunolla kohti kolmosluokkaa, jee. Tuntui mukavalta olla palkintopallilla kahdesti Riihimäellä (5. ja 2.) kahden hylkyradan jälkeen (Purinalta edellisenä viikonloppuna). Palkinnoiksi tuli rutkasti koirannameja, narupallo ja Pentikin kuutiomaljakko. Ja se kakkosruusuke!
Kamalaa kun tuota talvea ei tunnu tulevan ollenkaan, kohta on taas nuo vähätkin lumet sulaneet kokonaan. Inhottavin lenkkeilykeli tämä tällainen jäätikkö / loska. No, ainoa hyvä puoli on että metsään on sentään päässyt melkein koko ajan kun sitä lunta ei ole.

Joulukuu 2007: Aijai, talvi tekee tuloaan ja sohvalla on pienen koiran hyvä olla =)

Marraskuu 2007: Tokotuloksia, kun korkattuna on kaksi virallista kisaa. Huomaa kyllä kisajännityksen vaikutuksen!

14.10. Lauttasaari, tuomarina Harri Laisi: Luoksepäästävyys 9, paikallamakuu 10, seuraaminen kytkettynä 9, taluttimetta 7, maahanmeno 0, luoksetulo 9, seisominen 8,5, estehyppy 0, kokonaisvaikutus 8. Yht. 137 p, III-tulos

28.10. Orimattila, tuomarina Ossi Harjula: Luoksepäästävyys 8, paikallamakuu 0, seuraaminen kytkettynä 8,5, taluttimetta 8,5, maahanmeno 0, luoksetulo 9, seisominen 7, estehyppy 10, kokonaisvaikutus 8. Yht. 128 p, III-tulos

Nuo nollat pitäisi saada pois, ja paikallamakuuta harjoitella vieraissa paikoissa. Jos keväällä sitten uudestaan yrittämään!

Elokuu 2007: Kesä on mennyt mukavasti, olemme pitäneet vähän agilitytaukoa ohjattujen treenien ollessa tauolla, ja kokeilleet tokoilemista: staffiyhdistys järjesti kesä-heinäkuussa Kilpatokon alkeet -kurssin. Ihan mukavasti meni, ja osallistuimmekin elokuussa möllitokokisaan, ihan tyytyväinen voi olla! Yksi nolla tuli paikallamakuusta, Dumlelle tuli ikävä ja ajan ollessa noin puolivälissä hän hiiviskeli nolon näköisenä suoraan luokseni... luoksepäästävyydestä tuli 8 innokkaan hyppimisen takia, mutta muut luvut olivatkin sitten oikeinkin mukavia: seuraaminen kytkettynä 9, taluttimetta 9,5, maahanmeno 10, luoksetulo 10, seisominen 9, estehyppy 10, kokonaisvaikutus 9. Yhteensä siis 161 p. joka on I-tulos! Ja jos oikein jossitellaan, JOS tuosta paikallaolosta olisi tullut 10, pistesaalis olisi ollut 191 ja olisimme olleet ylivoimaisesti parhaat yli 20 koiran joukosta! Kesän kurssilla teimme joka kerta paikallaoloharjoituksen, ja Dumle oli siinä ihan ok 4 kertaa 5:stä... no, täytyypä sitä treenata, jos uskaltaisi viralliseenkin kokeeseen!

Muutamassa 2-luokan agikisassakin on toki taas käyty, ei ihan vielä sitä täydellistä suoritusta ole tullut. Ja se on kyllä taas sitten ihan täysin ohjaajasta kiinni - mitenhän sen oman pääkopan ja jalat saisi toimimaan yhdessä... no, treenit ovat jo alkaneet, ja kyllä niitä hyviä välähdyksiä aina tulee!

Toukokuu 2007: Agilitypäiväkirjaa päivitetty!

Huhtikuu 2007: Jee, toinen nolla agilityssä, seuraavasta noustaan sitten kakkosluokkaan! Ja osallistuttiin oman seuran möllitokoonkin, ja saatiin parhaat pisteet 17 osallistujasta! Uskomatonta... =D

Maaliskuu 2007: Jouduin olemaan "pönttöpää", kun lenkkikaveri sattui nappaamaan korvasta kiinni kun olimme lähdössä ulkoilemaan. Korvanlehti repesi, ja nyt sitä koristavat siniset tikit. No mutta onneksi pian tuli kivoja vieraita, Jere ja Jonna! Katso kuvat alla. PS. Kevät tuli tänään! Niin lämmintä ja aurinko paistaa, lumet sulavat vauhdilla.

Tammikuu 2007: Joulu meni mukavasti, lunta ei tosin ollut eikä ole vieläkään, mutta pääseepähän metsään ja pelloille lenkille, se on hyvä. Dumle oli ollut kiltti, tontut toivat lahjoja. Heijastimissa on nyt näkyvyyttä, omissa ja liiveissä!

Ja tänä jouluna oltiin tarpeeksi tarkkoja, ei kinkku-, särkylääke- tai suklaavarkauksia (sitä yhtä joulutorttua ei lasketa, mikä hävisi lautaselta sekunnin sadasosa sen jälkeen kun ovi oli kolahtanut jäljessäni...).

Uudenvuodenaattoa vähän pelkäsin, miten Dumle reagoi raketteihin kun viime vuonna jo vähän läähätteli ja stressasi. Alkuillasta kun kävin lämmittämässä ulkosaunaa, naapureissa jysähteli vähän isommat paukut, ja Dumle oli yksin sisällä. Kun tulin takaisin, toinen kömpi tärisevänä vaatehuoneesta mihin oli mennyt piiloon... no, onneksi rohkeus palasi kun ihmiset olivat paikalla, kongiin piilotetut nakit ja maksamakkara kiinnostivat pauketta enemmän sitten keskiyöllä. Siis ruoka todellakin voittaa kaiken...

2004-2006 Arkistossa